20e editie NK Voetbalquiz

Na 19 ‘winteredities’ heeft de organisatie van de NK Voetbalquiz voor een koerswijziging gekozen. Waar de NK Voetbalquiz traditioneel tussen Kerstmis en Nieuwjaar plaatsvond, is er nu toch gekozen voor een datum aan het einde van het voetbalseizoen. Daarom zal de twintigste (jubileum)editie van de NK Voetbalquiz plaatsvinden op zondag 7 juni 2020 en niet op de eerder gecommuniceerde zaterdag 28 december 2019.Het streven is om de komende edities van het evenement jaarlijks na de Champions League-finale te organiseren. Dit betekent dat de twintigste editie vijf dagen voor de start van EURO 2020 zal plaatsvinden. 

De datumwijziging is niet een eerste verandering in de geschiedenis van het evenement. In de afgelopen jaren zijn er al de nodige veranderingen geweest op het gebied van locatie en presentatie. 

Al een aantal jaar speelde de overweging om te verhuizen op de kalender. Uiteindelijk hebben verschillende strategische redenen ervoor gezorgd om nu het besluit te nemen. Zoals alle keuzes in het leven heeft ook die voor een nieuwe datum van de NK Voetbalquiz zowel voordelen als nadelen voor zowel organisatie als deelnemers. De organisatie van de NK Voetbalquiz hoopt dat een ieder zich met hetzelfde enthousiasme zal inschrijven. 

De organisatie denkt met de nieuwe datum de NK Voetbalquiz naar een nog hoger plan te kunnen tillen, waardoor de deelnemers met nog meer voldoening de quiz kunnen beleven.